Mälestise nimi Pingistik, 19.saj. (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajand (õpetajaloož - 18. saj. viimane veerand)
Mõõtmed: naistepoole laius ca 255 - 262 cm, pingiotsa kõrgus ca 93 cm, istmelaua laius ca 25,5 - 27 cm; meestepoole laius ca 224 - 225 cm, istmelaua laius ca 34 - 36 cm; kooris rinnatise kõrgus ca 100 cm; õpetajalooži laius 166 cm, sügavus ca 103 cm, istmelaua lai
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): puidu ja värvkatte kulumist, torke- ja roostejälgi.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pingid, väljaarvatud kooris (kirdenurgas) paiknev õpetajaloož, on kunstiliste detailideta lihtne tisleritöö; raamatulauata; kooripingid rinnatisega piiratud; õpetajalooži esikülg kujundatud kolme voluutotsalise rihveldatud, allosas kaarja eendega pilastrina.
Pikihoones naistepoolel 12 täispikkuses pinki ja üks poolik (ahju tõttu), meestepoolel idaosas 6 ja lääneosas 4 täispikka pinki (idaosa viimane ja lääneosa eesmine rinnatisega). Kooris põhjaküljel 2 täispikkuses pinki ja üks poolik; lõunaküljel 3 pinki.
Varasem värvkate sinakashall, nüüd valge.