Mälestise nimi Hauaplaat evangelistide sümbolitega, 17.saj. (paas)
Mälestise vana number 195-a

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauarist.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all 1934. aastast kui üks kirikus olevaist hauaplaatidest (reg. nr. 787: 4); Muinsuskaitseameti poolt 1995. aastal omaette objektina arvele võetud kui kunstimälestis nr. 195-a

Materjal: paas.
Dateering: 16. saj.?
Mõõtmed: pikkus ca 105 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kooriruumis, altariaiast põhja pool asuvaist hauaplaatidest kõige idapoolsem. Plaat on altariaia laudpõranda alt nähtav vaid 22 cm laiuselt ega ole säilinud terves pikkuses. Osaliselt on näha parempoolse ülanurga kujundit – sõõris (Ø ca 36, 5 cm) kujutatud tiivulist looma (ilmselt lõvi, evangelist Markuse sümbol). Hiliskeskaegseile hauaplaatidele iseloomulikult on plaati ümbritsenud ka tekstivöönd (kulumise tõttu vaevumärgatav). Katke pind on ka määrdunud, serv murenenud.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.