Mälestise nimi Ratasrist Anna Granfeldi haual, 1800 (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauarist.

Mälestise kirjeldus

Paekivist ratasristi (raidkivi, uurend) maksimaalne kõrgus maapinnast 55 cm, laius 52,5 cm, paksus 10 cm. Rõnga keskele raiutud ažuurne risti kujutis. Kolmiknäsad risti ümbritseva ringi väliskülgedel, neist eestvaates horisontaalhaara vasakpoolne alumine näsa on murdunud. Süvendkirjas tekst (kirjatähtedes) paigutatud rõnga ülemisele kaarele, sünni- ja surmadaatumid risti horisontaalhaarale.

Esikülje tekst:
ANNA GRANFELD PASCHLEP
GEB 11 DEC 1794
GES 16 Dec 1800

Aruanded

Materjalid Noarootsi kirikus ja kirikuaias asuvate skulptuurteoste ja raiddetailide restaureerimise kohta 1975.a. Koostaja Linda Kask (aruanne paikneb MKA arhiivis)