Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", Moskva töö, 1860 (õli, puit, hõbe, kullatud, email, klaaskivid)
Mälestise vana number K 156

Kasutuses: Ei

Varastatud ööl vastu 6.oktoobrit 1996.a.

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks portreelisest ikoonimaalist. Väärismetallist loetavate märkidega kate lisab esemele hinnalisust ning ajaloo- ja kunstiväärtust.

materjal ja tehnika: õli, puit; kate: hõbe, stantsitud, kullatud, email, klaaskivid;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj. keskpaik, kate: Moskva töö, 1860;
mõõdud: vm. 34 x 30,5 cm;
märgid ja inskriptsioonid: Kattel on märgid: meistrimärk П.Г, proovikoja tempel И.A/1860, hõbedaproov 84 ja Moskva linnamärk (püha Jüri ratsul).;
täiendavad andmed: Proovimeistriks oli Moskvas aastatel 1852 - 1862 I. Avdejev. Meistrimärgi omanikku ei õnnestunud esialgu tuvastada. Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja („Господь Вседержитель”) poolfiguur traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt. Kristuse nimbusel paiknevad kreeka tähed OωN, mis sümboliseerivad sõna ”See, kes on” või ”Olev” (2 Mo 3, 14 jg). Parema käe on Ta tõstnud õnnistama, vasak toetub maakera sümboliseerivale ristiga kuulile.;

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1995. a. Ese varastati 5/6. 10. 1996. a.