Mälestise nimi Altarimaal "Püha öö", Correggio järgi, 19.saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 179.

Autor, valmistamise koht: Tundmatu autor Correggio järgi
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: 177,5 x 145 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Õlimaalil on kujutatud Maarjat embamas heintel lamavat Jeesuslast, ning vastsündinut vaatama tulnuid: kahte karjust ja korviga naisterahvast. Lapsest kiirgab illusionistlikku valgust ümbritsejate nägudele ja kolmele inglile pilvel pildi vasakus ülanurgas; tagaplaanil hämaruses paistavad Joosep ja eesli pea. Maalitud 19.sajandil tundmatu autori poolt itaalia renessansskunstniku samanimelise teose (1530.a.) järgi (detailides erinevusi; originaali mõõtmed 2,56 x 5,18 cm). Maalitud peenele lõuendile; kattelakk tumenenud. Vanema karjase sääre juures maali alumises vasakus nurgas rebend ca 16 x 15 cm (märgatavad kokkuliimimise jäljed, tõenäoliselt restauraatori poolt enne maali lakiga katmist). Restaureeris E.Põld 1980. aastatel.
Altarimaali raam kaetud musta värviga, osaliselt värvikaod.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.