Mälestise nimi Philip Courtoni epitaaf, 1746 (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980.aaastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 182.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: saelõige.
Mõõtmed: kõrgus 99,8 cm, laius max 75,4 cm, paksus 3,8 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Draperiil musta värviga tekst: Philip Courton gewehsener Cornet bey Ihro Königl Maijst von Sweden, seines Alters 80. Jahr, gestorben d3.Sept. 1746.
Tagaküljel ülal vasakul muinsuskaitse nr. MKI 7 K 184 (ekslikult)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Polükroomne saelõikes vappepitaaf. Vapikilp, millel helekoobaltsinisel foonil kaks ristatud kuldset suurtükki, on ümbritsetud lopsakatest akantuslehtedest (maalitud heleda ja tumedama koobaltsinise ja seepiapruuniga; vapikilbi kohal oleva raudrüükiivri ääristus ja näokattevõre maalitud kuldsega kaadmiumpunasel foonil. Epitaafi allosa moodustab kuldse allservaga valkjas draperii, millel musta värviga tekst: Philip Courton gewehsener Cornet bey Ihro Königl Maijst von Sweden, seines Alters 80. Jahr, gestorben d3.Sept. 1746.
Epitaaf välja saetud ainsast plangust; tagaküljel 2 põõna, millest vasakpoolne oma pesas nihkunud 5 cm jagu allapoole. Tagakülg kaetud mustja värviga.
Koostas: Sirje Simson,kunstiajaloolane.