Mälestise nimi Krutsifiks, 18/19.saj. (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980.aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 183.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia.
Dateering: 18/19. saj.
Mõõtmed: Üldkõrgus 90,5 cm, risti laius 37,5 cm, sokkel ca 23 x 11,5 cm. Figuuri kõrgus 41,5 cm, käte laius 37 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust, õlivärviga kaetud krutsifiks, Kristuse figuur ja surnuluud ristijalamil nikerdatud. Mustaks värvitud risti ülemisele harale kinnitub nimetahvel INRI (must kiri valgel foonil). Kristuse keha värvitud ihuvärvi, habe ja juuksed sügavpruunid, niudevöö, kinnisega figuuri paremal puusal, valge. Figuuri vasaku õlavarre ja keha liitekohal pragu ja värvi pudenemist.; ca 2 x 2 mm värvikadu õlavarre siseküljel. Puudub parema käe nael.
Koostas: sirje Simson, kunstiajaloolane.