Mälestise nimi Kroonlühter kahekümne tulega, 19.saj. (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline ajastuomase kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 115

Tehnika: monteeritud, treitud, valatud.
Dateering: 19. sajand (19. sajandi viimane kolmandik)
Mõõtmed: kõrgus ca 112 cm, Ø ca 120 cm, alumise rasvataldriku Ø 16 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, tolmune, rasvataldrikuid ja piipudes juhtmeava
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Barokset tüüpi kaherealine kroonlühter,
kummaski reas 10 haara, mis kinnituvad balustrikujuliste tihvtidega, markeering numbritega. Küünlapiibud silindrikujulised. Seadistatud elektrivalgustusele, juhtmed kinnitatud messingplekist klambritega. Inventarinimekirja järgi Johann Naha märkmete hulgas (1942, Muinsuskaitseametis) on 3 ripplühtrit kirikusse ostetud 1878.
Pikihoones idapoolne