Mälestise nimi Seinalühter, 19.saj. (pronks, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega valgusti historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 117

Tehnika: monteeritud, treitud, valatud, kullatud osaliselt.
Dateering: 19. sajand (19. sajandi I pool, osaliselt 18. sajand?)
Mõõtmed: kandehaara kõrgus 14, 5 cm, pikkus 21, 5 cm; haaraosa kõrgus ca 17 cm, laius ca 24 cm, „tõru“ kõrgus 4, 2 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis kulunud, lakitud, kandehaara tipus messingpaik, lõpetusse joodetud suur sõrmtapp, rasvataldrikud puuduvad, haaraotsad parandatud, küünlapesades ja kanduris juhtmeavad, juhtmestik amortiseerunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kantslilühter kolme kaarja akantusvääthaaraga,
kombineeritud kantslilühter: väikesele vanale kroonlühtrihaarale monteeritud (kruvitud) laualühtri 3-haruline haaraosa, haarakanduri keset kaunistab tammetõru moodi ilunupp (stiliseeritud piiniakäbi); seadistatud elektrivalgustusele. Ei ole kasutuses.
Inventarinimekirja järgi Johann Naha märkmete hulgas (1942, Muinsuskaitseametis) on kantslilühter kingitud 1842 Holmbergi poolt.