Mälestise nimi Ristimislaud, 1847 (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ainulaadne ajastuomase kunstilise kujundusega ja kultuurilooväärtuslik kirikusisustuselement historitsismiajast 19 sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 121

Materjal: puit.
Tehnika: polükroomia, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: umbes 1847
Mõõtmed: pikkus 71 cm, laius min. 33, 2 cm, max 44 cm, paksus ca 2, 8 cm, jala pikkus ca 59 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): pealisküljel pühakirjatekst: Mark: 16, 16. Kes ussub ja kedda risti-takse, se peab õnsaks sama! Tagaküljel annetaja initsiaalid ja daatum: G: A. H. 1847.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): puidu ja värvi kulumist, kriimustusi, värvikadusid, piirdeliist kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaarja esiservaga klapplaud kasutamiseks ristimistalitusel,
laud koosneb kahe põõnaga ühendatud põikilaudadest.
Altarivõre esiküljel.
F. V. Vann. Kiriklikke mälestusmärke Lääne-Nigula kihelkonnast. TÜ üliõpilastöö, 1928 (F. 55, n. 3, sü. 102, lk. 23: Küll on võre küljes rippuv laud, mis ristimise ajaks vastava seadeldusega horisontaalseks seatakse, ja sellel on kiri: Mark 16, 16 Kes ussub ja kedda ristitakse se peab õnsaks sama! G. A. H 1847. Selle on kinkinud Holmberg Haapsalust a. 1847.