Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, 19.saj.(messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (212a).

Tehnika: monteeritud, valatud.
Dateering: 19. sajand (19. sajandi viimane kolmandik)
Mõõtmed: laius ca 53 cm, kanduri kõrgus ca 25 cm, haara pikkus ca 28 cm, rasvataldriku Ø 11, 5 cm, tihvti kõrgus ca 6 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): haarad markeeritud numbritega: 1, 2, 3
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, määrdunud lubjaga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kolme kaarja haaraga seinalühter (samasugune kui seinalühtrid reg. nr. 16506-16508 ja kaks analoogset seinalühtrit, mis ekslikult muinsuskaitse alt välja jäänud),
kujunduses ühisjooni kroonlühtritega (reg. nr. 16489 ja 16490); kandur koonilise siluetiga, allosas balusterjas, tipus rist; haarad kinnituvad tihvtiga, küünlapiibud silindrikujulised. Seadistatud elektrivalgustusele, juhtmed messingklambritega.
Inventarinimekirja järgi Johann Naha märkmete hulgas (1942, Muinsuskaitseametis) on 8 seinalühtrit muretsetud Kustav Enoki pärandi eest 1897.
Pikihoone lõunaseinal läänepoolne.