Mälestise nimi Ristimisvaagen, 19/20.saj. (messing, hõbetatud, kullatud)
Mälestise vana number 214-a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (214a)

Tehnika: graveeritud, hõbetatud, monteeritud, trugitud, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp (umbes 1900)
Mõõtmed: Ø ca 33, 3 cm, kõrgus 6, 2 cm, medaljoni Ø 10, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): serval gooti kirjas pühakirjasalm: † Laske lapsukesed minu juure tulla, sest niisuguste päralt on Jumala riik. Põhjas medaljon Püha Vaimu kujutisega ristil, mille all viitena pühakirjakohale: Röm. 6, 3-8. (Roomlastele 6, 3-8)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, põhja servas ja äärerandil mõlke
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Sügava, servarandiga taldriku kujuline ristimisvaagen, põhjas keskel medaljon Püha Vaimu kujutisega ristil.
F. V. Vann. Kiriklikke mälestusmärke Lääne-Nigula kihelkonnast. TÜ üliõpilastöö, 1928 (F. 55, n. 3, sü. 102, lk. 26: Praegu tarvitusel olev ristimisvaagen on ümmargune ja vististi hõbetatud. Äärel gooti trükišriftiga graveeritud: Laske lapsukesed minu juure tulla, sest nende päralt on taevariik.“ Keskel põhjal rist, selle all Rom 6, 3-8. Vaagen ostetud 1900.
Eduard Drossi ettevõtte 1915. aasta kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 113.