Mälestise nimi Tugitool, 17.saj. (puit, polsterdus)
Mälestise vana number 215-a

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega mööbliese barokkajast 17. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (215a)

Materjal: puit, polster, tekstiil, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: kohalik tisler
Dateering: tõenäoliselt 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus 108 cm, istme kõrgus 49 cm, istme laius max 72 cm, min. 49 cm, istme sügavus ca 54 cm, leeni laius 54 cm, käetoe pikkus ca 51 cm, „lüüra“ laius 18 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, korduvalt üle värvitud (pealmise kihi all valge, selle all tumehall värvikiht), pragunenud, tappidest lahti, polster lohkus, jalgade vahepuu otsad kinnitatud poldiga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Barokset tüüpi kirikutool,
kabriooljalgade otsad ei ole kulunud, käetoed voluutja otsaga, leeni ülaserva keskel orvandimotiiv, kurted tugevast linasest.

z