Mälestise nimi Küünlajalg, 19/20. saj. (valge metall)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Tehnika: valatud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus, kingitud 1933. aasta paiku
Mõõtmed: kõrgus 33,5 cm, kabja Ø 18 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kirje tüvesel: "Õp. H.Kubu pihtk. liikme Anna Maria Aanja (sünd. Haiba) * 21.II 1888.+ 26.IV 1933. Mälestuseks leselt ja lastelt Tall. Jaani kirikule".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Balustrikujuline tüves hästi liigendatud. Neljakandiline sakilise äärega kabi rikkalikult profileeritud, kasvab üle tüveseks. Kabi kaunistatud baroksete voluutide, kõhrede ja stiliseeritud akantusega. Küünlapiip õiekujuline, liigendatud, stiliseeritud taimekujulise kraega. Seadistatud elektrivalgustusele. Jalami all kipsi täis valatud. Paarik reg. nr 1657