Mälestise nimi Ikoon "Voronezi Mitrofanius", 19.saj. (õli, puit); raam Peterburi töö, 1889 (hõbe)
Mälestise vana number 214-a

Kasutuses: Ei

Ikoon varastati 1994.a.

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks portreelisest ikoonimaalist. Väärismetallist loetavate märkidega raam lisab esemele hinnalisust ning ajaloo- ja kunstiväärtust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.
Varastatud 1994 .a.

Autor, valmistamise koht: 19. saj. lõpp, raam: Peterburi töö, 1889
Mõõtmed: 35,5 x 30 cm
Märgid (meistrimärgid): Raamil on märgid: meistrimärk M.И, proovikoja tempel A.Ф/1889, hõbedaproov 84 ja Peterburi linnamärk (ristatud ankrud).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud Voroneži Mitrofan (surn. 1703) (св. Митрофан Воронежский), kes oli 17. sajandil Voroneži piiskop, tuntud askeet ning vene patrioot. Tema imettegevad säilmed avastati aastal 1832. Hõberaami meistrimärk kuulub Mihhail Issakovile, kes oli Peterburis kuld- ja hõbetoodete vabriku omanik aastail 1889 - 1899. Proovikoja meistriks oli Peterburis aastail 1881 - 1894 nime