Mälestise nimi Tornikell, 19. saj., Osberg, 1872 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Ajastu stiilis iseloomulik näide kiriku ehitusajast, loodud Jaani kiriku jaoks ja kuulub kirikuinventari koosseisu

Muinsuskaitse alla võetud 1978.a.

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Osberg & Bade, Helsingi
Mõõtmed: löögiringi Ø ca 105 cm, kõrgus ca 102 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Korpuse ülaosas: WALATUD OSPERCI 88 BADE JUURES HELSINGISSÄ
Korpuse küljel kartušis: HAAL KORBES WALMISTAGE JSSANDALE TEE! TALLINNA JAANI KOGUDUSEST KORJATUD JUMALA AUUKS 1872.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Korpuse ülaservas madalreljeefne tammelehtedest vöönd, mille all andmed valmistaja ja valmistamiskoha kohta. Sellest allpool laiem kaunistusvöö roosivanikute ja putodega. Ümber löögiringi madalreljeefne akantuslehtedest kaunistusvööt. Kellasüsteem elektrifitseeriti 2007.a ja süsteemi uuendati 2015.a.