Mälestise nimi Audru mõisa piimaköök

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Meierei, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Meierei, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Kõrvalhoone näide Pärnumaa ühes hooneterikkamas mõisaansamblis.

Kirjeldus

Viilkatuse ja valgete krohvitud seintega 1-korruseline hoone, mille tagafassaadil on väiksem juurdeehitus. Peaukse ees paikneb madala kolmnurkse frontooniga väljaehitis, mis on nihutatud tsentrist veidi paremale. Kolmnurkfrontooni ja stiliseeritud sammastega eenduv väljaehitis annab hoonele soliidse ilme. Hilisemal ajal on hoone aknaavad täidetud klaasplokkidega.

Ajalugu

Ehitatud 1841. aastal samas paiknenud varasema hoone varemetele. Hoone oli algselt kasutusel õlleköögina ning ehitati meiereiks ümber aastatel 1901-1902. Hiljem kasutuses puidutöökojana. (M. Kötsi, 1999)

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 21.06.2006 nr 208 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) kehtestati mälestistele reg nr-tega 8304, 16599-16607, 16609-16611 ja 16613-16617 ühine kaitsevöönd.