Mälestise nimi Jõõpre õigeusu kirik
Ehitisregistri ehitis Kirik (103038354)

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajastu piirkonna sakraalehituse tüüpiline näide.

Mälestise kirjeldus

Jõõpre Püha Georgiuse kirik. Historitsistlik, ladinaristi kujulise põhiplaaniga, kaheksatahulise kellatorni ja keskkupliga, millede otstes väike sibul. Ehitis hästi valitud, sinaka tooniga maakivist ja punastest tellistest kvaadritega. Kõrged ümarkaarsed, kohati paaris, nelitise kohal kolmikaknad. Samasugused aknad ka tornides.Plaanilahendus traditsiooniliselt kolmeosaline, laia eeskojaga. Ikonostaas lihtne, historitsistlik.
(õigeusukirikute inventariseerimine, 1986)

Mälestise asukoha kirjeldus

Mälestis asub Pärnu maakonnas, Audru vallas, Jõõpre külas; Pärnu -Lavassaare teest vasakul, teeristist umbes 1,5 km kaugusel.

Ehit. 1876-1879. Arhit. Fenk. Kogudus 1862.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 04.09.2008 nr 368 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kultuurimälestiseks olemise lõpetamine" on mälestistele reg nr-tega 16618 ja 28737 kehtestatud ühine kaitsevöönd.