Mälestise nimi Harmoonium, 19. saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Harmoonium.

Mälestise tunnus

Iseloomustab kiriku rajamiseaegset ajastutunnetust ja kohalikku kultuurilugu. Väärtuslik miljöö terviku seisukohast. Kuulub kirikuinventari koosseisu

Mälestise kirjeldus

Oreli valmistas tuntud Ameerika Ühendriikide orelivabrik Estey Organ Company, mis oli üks suuremaid koduorelite valmistajaid maailmas.
Orel on ära mainitud ja pildiga varustatud ettevõtte 1875.a ilmunud kataloogis: No 41 Boudoir Organ. Pipe Organ Top (Illustrated catalogue of cottage organs manufactured by J. Estey & Company, Brattleboro, Vermont. New York, L. H. Biglow & Company, 1875, lk 25-26. Buduaarorelit on kirjeldatud järgmiselt: "No. 41. This Organ corresponds with our No. 34 as regards the stops and attachments, but the Case has a beautiful Pipe Organ Top. This addition gives grandeur and elegance not otherwise attainable, and will be found very desirable for those who can afford it."

Muinsuskaitse alla võetud 1978.a.

Materjal: puit, metall.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Estey Organ Company, Brattleboro, Vermont, USA.
Dateering: 1870. aa
Mõõtmed: 300x183x54 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Estey Organ EO Brattleboro Vt. USA
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 1872.a Estey Organ Company'ks nimetatud lõõtspillide firmale pandi alus 1846.a. 1874.a Estey Organ Company kataloogi Boudoir Organ tüüpi (daamide salongi orel) viledega orel valmis oletatavasti 1870. aastatel. Rikkalikult nikerdatud stiililt eklektiktiline korpus. Klahvistiku kohal ümarkaarelises avas 12 vilet, selle kohal kõrgub profileeritud karniis. Karniisil kolmenurkse vormiga ornamenteeritud kujutis.