Mälestise nimi Kihnu õigeusu kirik

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1841-1917.

Ajastu piirkonna sakraalehituse erandlik näide.

Kirjeldus

Kihnu Püha Nikolai kirik on historitsistlik, lihtne kesktelje suhtes sümmeetriline, kellatorniga, valgeks krohvitud maakivihoone. Fassaadid liigendamata. Torn on 4-tahuline, pealt telkkiivriga. Ikonostaas on lihtne, ruumi laiuselt üherealine (Õigeusukirikute inventariseerimine, 1986).

Ajalugu

Ehitatud 1784. a. luterlikuks kirikuks, ümber ehitatud 1862. a. õigeusu kirikuks. Remonttööd toimusid ka 1893. aastal (Õigeusukirikute inventariseerimine, 1986).

Kaitsevööndi ulatus

Kinnismälestise kaitsevööndi moodustab 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates (MuKS § 25 lg 3).

Meedia

- Koolilapsed restaureerivad Kihnu kirikut (TV 3 Seitsmesed uudised 13.06.2013 alates saateminutist 39:15)

- Kihnu kiriku peavärav jääb tellingutesse (Pärnu Postimees 28.11.2012)

Maaleht 04.07.2014 Triinu Laane artikkel "Kihnu kiriku restaureerimistöödel avastati aare"