Mälestise nimi Elamu Pärnus Lõuna t 6

Seisund: restaureerimisel

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1841-1917, 1918-1939.

Ajastule tüüpiline kivielamu

Kirjeldus

Poolkelpkatuse ja kõrge soklikorrusega kivielamu, mille keskel paiknesid peaesik, mantelkorsten-köök ja õue-esik, viimases järsk redeltrepp pööningule. Õueküljel oli puidust juurdeehitis tuulekoja ja käimlaga, krundi idaküljel puitait. Alates 1766 kuni 19. sajandi alguseni asus hoones keiserlik postimaja. 1925-1928 ehitati maja ümber klassitsistlikuks, mantelkorsten asendati köögiga. 1867-1875.a. tehti elamu mõlemasse otsa juurdeehitis koos uute ustega ning loodekülge avaram trepp ülakorrusele. Katuseväljaehitus on aastast 1929. Hetkel maja krohvitud ning värvitud, katusekate on eterniit.

Ehitatud 18. sajandil.

Hoone asub Pärnu vanalinna muinsuskaitsealal, kaitsevöönd puudub.