Mälestise nimi Pärnu raekoja kõrvalhoone

Inspektor: Pärnu LV muinsuskaitse peaspetsialist, Liina Hansen

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Keskusekompleks, Haldushoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Raekoda, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajastu ja stiili silmapaistev näide Pärnus

Mälestise kirjeldus

Hoone projekteeris nimekas Riia arhitekt W. Bocksloff. Juugendstiilis nurgahoone liitub orgaaniliselt Pärnu arhitektuurilaadiga. Halli faktuurkrohviga fassaadi kujundavad vähesed ilmekad detailid - ovaalse aknaga portaal, sambaga nurk, barokselt lainja kontuuriga kõrged viilud, ehistorn. Trepihall ja saali interjöör on tumedaks peitsitud puidust. Tisleritööd, tammepuust uksed, seinapaneelid, saali rõdu ääre, peatrepi, esiku paneelid ja 4 punasest puust ust väikesele saalile, teeb tislermeister C. Klein. Saali mööbli kujundas hilisem Pärnu linnaarhitekt O. Siinmaa.

Ehitatud 1911.a.

Kaitsevöönd puudub, kuna mälestis asub muinsuskaitsealal.