Mälestise nimi Pärnu raekoja piirdemüür

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Keskusekompleks, Rajatis, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajastu ja piirkonna tüüpilise piirdemüüri näide.

Mälestise kirjeldus

1835.a. üleandmisaktis on kirjas, et hoone (paregune raekoda) on ümbritsetud müüriga, millel katusetellistest kaitsekatus. Müür moodustab koos kõrvalhoone otsafassaadi ning raekoja fassaadiga ühtse terviku. Müüri kõrgus ca 3, 4 meetrit, kaetud katusekiviga, lisaks ilmestab piirdemüüri kaks ümarkaarset värvat (jalg-ja peavärav)ning eenduv sokkel ning räästakarniis. Müür on krohvitud ning värvitud, peavärava kohale on paigaldatud metalltähed - "Raehoov".

Rajatud 1797.a. koos elamuga (hilisem raekoda)

Kaitsevöönd puudub, kuna mälestis asub muinsuskaitsealal