Mälestise nimi Sindi linna haigla
Ehitisregistri ehitis Haigla (103021772)

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ravihoone, Haiglahoone, Ehitusperioodid, 1918-1939.

1930. aastate funktsionalistliku arhitektuuri näide Sindis.

Mälestise kirjeldus

Funktsionalistlik hoone asümmeetriliste liigendatud mahtude, lihtsate lubikrohv fassaadidega. Valdav osa avatäidetest on säilinud originaalis. Vahetatud on vaid välisuksed ja kaks väikest akent hoone tagaküljel. Siseruumides tehtud ”euroremont”. Siiski on säilinud rida originaalsiseuksi, radiaatorid, trepikoda tervikuna jne. Täna kasutusel Perearstikeskusena, mis on kooskõlas hoone algse funktsiooniga.
Hoone väärib tähelepanu nii tüpoloogilisest aspektist (spetsiaalselt haiglaks projekteeritud hoone), kui ka väikelinna kontekstis edumeelse arhitektuurikäsitluse tõttu.

Ehitatud 1935.a. haiglaks

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri 17. jaanuar 2006. a käskkiri nr 12 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine" (RTL 2006, 9, 181) on mälestistele reg nr 16753, 16755, 16756, 16762-16771, 16777, 16780-16782 ja 16796-16806 kehtestatud ühine kaitsevöönd.