Mälestise nimi Sindi raekoda

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Helle-Triin Hansumäe

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Raekoda, Ehitusperioodid, 1918-1939.

1930. aastate funktsionalistliku arhitektuuri näide Sindis.

Kirjeldus

2-korruseline, lakoonilise kujundusega funktsionalistlik hoone. Esindusfunktsiooni rõhutab skandinaavia eeskujudele viitav kõrge 4-tahuline torn.

Ajalugu

Ehitatud 1935-37, ins. J. Kinnunen. (R.Raie andmetel (eravestlus I.Laasiga) on tegelik autor Ilmar Laas, kes olevat tol hetkel olnud verinoor ja ei tohtinud projektile ise alla kirjutada). Lisaks esimesel korrusel paiknevatele linnavalitsuse ruumidele (kantselei, saal jm.) oli hoones ka kuus 2-3-toalist korterit.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri 17. jaanuar 2006. a käskkiri nr 12 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine" (RTL 2006, 9, 181) on mälestistele reg nr 16775, 16778, 16779, 16783, 16754 kehtestatud ühine kaitsevöönd.