Mälestise nimi Elamu Sindis Pärnu mnt. 54

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Hea 1930. aastate funktsionalistliku arhitektuuri näide Sindis.

Mälestise kirjeldus

Krohviga kaetud püstpalkhoone, betoonist vundamendi ning tsingitud valtsplekk-katusega. 2-korruseline eramu on dünaamilise mahulise liigendusega ning ratsionaalse põhiplaaniga. Hoone on funktsionalistlikule arhitektuurile omaste detailidega - lamekatuse, lintakende, ümarnurgaga. Läänepoolses otsas asub veranda, II korruse rõdu piiratud laevareelingut meenutava rõdupiirdega. II korrusel paiknevas kohvikus säilinud esinduslik glasuuritud pottidest ahi.

Ehitatud 1936.a.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri 17.01.2006. a käskkirjaga nr 12 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine" (RTL 2006, 9, 181) on mälestistele reg nr-tega 16790 ja 16792 kehtestatud ühine kaitsevöönd, mis hõlmab kinnistuid KÜ tunnusega 74101:001:0041 ja 74101:001:0010.