Mälestise nimi Elamu Sindis Raudtee t. 14

1930. aastete tüüpiline Sindi alevi elamu.

Mälestise kirjeldus

Maja on rõhtpalkidest ning kaetud laudvoodriga. Mansardkorrus on püstpalgist, alusmüürid betoonist. Esifassaadil oli algselt peauks, mis soveti perioodil tehtud remondi käigus asendati aknaga. Mansardkorrusele lõikub uuk, milles kaks akent (4-jaotuselised nagu ka esimesel korrusel). Pööningul samuti madal akendega väike uuk. Hoone S-küljel paikneb veranda. Maja katus oli algselt valtsitud plekist. Tagafasaadil 2 sissekäiku, välisuks ka verandal. Veranda W-poolsel küljel olid algselt samuti aknad.

Mälestise ajalugu

Hoone on ehitatud ca 1930. aastatel, mil seoses raudtee valmimisega ehitati rida maju raudtee äärde.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri 17. jaanuar 2006. a käskkiri nr 12 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine" (RTL 2006, 9, 181) on mälestistele reg nr 16753, 16755, 16756, 16762-16771, 16776-16777, 16780-16782 ja 16796-16806 kehtestatud ühine kaitsevöönd.