Mälestise nimi Kauplus-elamu Sindis Raudtee t. 20

Ajastule omane arhitektuurinäide Sindi alevis.

Mälestise kirjeldus

Hoone on kahekorruseline, millele lisanduvad ruumid mansardkorrusel. Maja on ehitatud silikaattellistest ning katus on kaetud savikivist katusekividega. Hoones välisilmes kasutatud funktsionalismile omaseid jooni.
Säilinud on omaaegne kaupluse kiviparkett (malelaua motiiv).

Hoone asub Sindis, Raudtee ja Jaama tänava nurgal, esifassaadiga Raudtee tänavale.

Mälestise ajalugu

Sindi Tarvitajate Ühisuse äri- ja eluhoone projektile anti ehitusluba novembris 1935 (ehituskrunt nr. 99, kvartal nr. 12).

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Kultuuriministri 17. jaanuar 2006. a käskkiri nr 12 "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kaitsevööndi määramine" (RTL 2006, 9, 181) on mälestistele reg nr 16753, 16755, 16756, 16762-16771, 16776-16777, 16780-16782 ja 16796-16806 kehtestatud ühine kaitsevöönd.