Mälestise nimi Taali mõisa tall

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Piirkonna ajastu hoone tüübi näide Pärnumaa ühes arvukamate kõrvalhoonetega mõisaansamblis

Kirjeldus

Pikk krohvimata paekivihoone, kaetud seintest kõrgema poolkelpkatusega, kateks algselt laast, räästad kitsad, üleulatuvad. Pealt ümarkaarsed uksed kalasabalaudisega. Poolviilus ääristavad lakaakent väiksed segmentaknad. Hiljem katus kaetud eterniidiga.

Ehitatud 19.s. II poole alguses.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga nr 208 21.06.2006 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) on mälestistele Taali mõisa peahoone, 16820; Taali mõisa park, 16821; Taali mõisa valitsejamaja, 16822; Taali mõisa tall, 16823; Taali mõisa kaev, 16824; Taali mõisa ait, 16825; Taali mõisa laut, 16826; Taali mõisa sepikoda, 16827; Taali mõisa moonakatemaja, 16828 kehtestatud ühine kaitsevöönd.