Mälestise nimi Pootsi mõisa tall
Ehitisregistri ehitis Elamu-töökoda (103051356)

Mälestise tunnus

Mõisakompleksi kuuluva tallihoone näide, mis on maakividest müüritisega ning kõrge viilkatusega. Esifassaad on kõrvalhoone kohta üllatavalt esinduslik, lubimörti on kivikildudest laotud erinevaid kujundeid

Mälestise kirjeldus

Maakividest müürtisega ning kõrge viilkatusega hoone. Esifassaad on kõrvalhoone kohta üllatavalt esindulik, lubimörti on kivikildudest laotud erinevaid kujundeid. Enamus aknaid kinni müüritud. Hoone kaetud eterniitkatusega, katus vahetatud tagaküljes oleval juurdeehitusel. Samas vahetatud ka üksikuid aknaid. Tõstamaa pooles otsas ukseava tehtud suuremaks, kasutatud silikaattellist.

Ehitatud 19. sajandi keskpaigas.

Kinnismälestise kaitsevööndi moodustab 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist