Mälestise nimi Kroonlühter kolmekümne kuue tulega, 1906 (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Ajastuomase kunstilise kujundusega kodumaise vabrikutoote näide 20. sajandi algusest

Tehnika: valatud, treitud, pressitud, monteeritud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi töökoda, Tartu
Dateering: kingitud 1906
Mõõtmed: kõrgus 150 cm, alumise krooni Ø 160 cm, haara laius 41 cm; keskmise krooni Ø 150 cm, haara laius 30 cm; ülemise krooni Ø 80 cm, haara laius 23 cm, ehishaara laius 17 cm, rasvataldriku Ø 18 cm, piibu kõrgus 7 cm.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): graveeritud kinkekirje: TALLINNA EESTI TOOMPEA KAARLI KIRIK 3.JÕULU-KUU PÄEVAL 1906. AASTAL
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kolme krooniga lühter “S” kujuliste allarippuvate haaradega. Alumised kuus haara hargnevad neljaks, samuti keskmised neli haara. Ülemised neli haara on ühe tulega. Ülevalt balustrikujuline tüves ketaste ja vahemuhvidega liigendatud. Tüvese ülaosas neli ehishaara stiliseeritud kellukatega. Tüves lõpeb sfäärilise pungisega. Kroonlühter on seadistatud elektrivalgustusele. Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 23. Täiendavalt vt. E. Tamm, T.- M. Kreem. Tallinna Kaarli kirik. Tallinn, MKA, 2007, lk. 106.