Mälestise nimi Tõstamaa mõisa kutsarimaja
Ehitisregistri ehitis endine kutsarimaja (120681064)

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Kutsarimaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Kutsarimaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Piirkonna hooneterikka mõisansambli elumaja näide.

Mälestise kirjeldus

1869.aastal kuulus Tõstamaa mõisaansamblisse 24 hoonet, lisaks veel kõikide karjamõisate, veski ja kõrtside ehitised. Nende koguarv ulatus üle 60-ne. Talli juures olev maa- ja telliskivist väike kutsarimaja kannab daatumkivi 1888 ja tähti “AI.S.” Hoonet ilmestab kohalikust tellisest laotud akna-ja uklseavade raamistused. Kohalikust tellisest on laotud ka nurgarustika. Hilisemal ajal on lisandunud talli poolsesse otsa eeskoda ning on kinni müüritud kaks akent. Katusekatteks eterniit.

Ehitatud 1888.

z