Mälestise nimi Laelühter viieteistkümne tulega, 19. saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Tehnika: stantsitud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 20. sajandi I veerand
Mõõtmed: kõrgus 70 cm, krooni Ø 85 cm, kupli Ø 50 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rattakujuline ühe krooniga korpus millest lähtuvad viis küllusesarve taolist rõõnestatud haara. Igas haaras kolm silindrilist küünlapiipu. Korpus ääristatud ornamendiga ja lõpeb kupliga mida ehib rõõnestatud balusternupp. Lühtri ülaosa kannelleeritud ja lõpeb rõngaga millesse kinnitub lühtrit hoidev kett. Laes olevat kinnituskonksu ehib rosett. Lühter on seadistatud elektrivalgustusele. Täiendavalt vt. E. Tamm, T.- M. Kreem. Tallinna Kaarli kirik. Tallinn, MKA, 2007, lk 107.