Mälestise nimi Ratasrist, 17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauarist.

Mälestise tunnus

Teos on näidiseks kalmistukultuurist ning 17. sajandil levinud hauatähiseliigist. Säilinud tekst lisab objektile ajaloolist väärtust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud ENSV Min. Nõuk. Määrusega nr. 346, 01. 08. 1973.

Materjal: paas.
Tehnika: nikerdatud, tahutud.
Dateering: 17. saj. I pool
Mõõtmed: h maapinnast 163 cm, laius 84 cm, paksus 9 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ristil leiduvast tekstist on foto põhjal loetav osa: "TISSE CRVTZ GEHÖRT IVLLA MICK".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ratasristid on iseloomulikud 17. sajandi matusekultuurile. Ratasristi sümbolis ühinevad vihje päikesele (rõngas) ning ristiusule (rist selle sees). Iseloomulikud on ristiratta väliskülje kaunistused ristihaarade liitekohtades, antud juhul on need kerakujulised. Rist asub kabeli juures.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane