Mälestise nimi Tornikell, 1870 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Kell, Tornikell.

Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Gussstahlfabrik, Bochumer Verein, Saksamaa
Dateering: u. 1870
Mõõtmed: kõrgus 93 cm, löögiringi Ø 112 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): korpusel reljeefne kirje:” KOMMET DENN ES IST ALLES BEREIT/ LUK. 14. 17 DER DOMKARLKIRCHE/ VOM BÜRGER J. E. STEINBERG/ REVAL 1870 GOTT ABER SEI DANK, DER/ UNS DEN SIEG GEGEBEN HAT/ 1. COR. 15. 57”; teisel küljel: “BOCHUMER VEREIN GUSSSTAHLFABRIK”
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Korpuse ülaosas madalreljeefne kaunistusvööt tammeokste ja keerubitega, all viinamarjaväät kobaratega. Annetanud J. E. Steinberg 1870.a. Täiendavalt vt. E. Tamm, T.- M. Kreem. Tallinna Kaarli kirik. Tallinn, MKA, 2007, lk. 131