Mälestise nimi Skulptuur "Lamav lõvi", 18/19.saj. (marmor)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Teosel on suur kunstiajalooline väärtus, kuna see on kuulunud kõrgkunsti teose koopiana kuulsa Eestiga seotud maalikunstniku kunstikogusse. Sarnased kunstikogud olid 19. sajandil väga levinud nähtus.

Ajalugu

Aastatel 1946/48 - 1994 paiknes Carl Timoleon von Neffi kunstikogu Tallinnas Kadriorus Eesti Riiklikus Kunstimuuseumis. Alates 1994. aastast on teos taas Muuga mõisas. Muinsuskaitse all alates 1997. aastast.

A. Caneva poolt valmistatud originaalid paiknevad Rooma Püha Peetri katedraalis paavst Clemens XIII hauamonumendil, koopiad valmistatud Firenzes. Muuga mõisa peahoone vestibüülis alates 1871.aastast.

Materjal: marmor.
Tehnika: nikerdatud, tahutud.
Dateering: 18/19. saj.
Mõõtmed: skulptuur u 75 x 143 x 45 cm, alus 83 x 135 x 57 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lõvi on valgest marmorist. Skulptuur paikneb mõisa vestibüülis esimesel korrusel peatrepi kõrval vasakul.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane