Mälestise nimi Maal "Mehe portree", 17.saj. (õli, lõuend)

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973. a.

Materjal: puit.
Dateering: 17. sajand
Mõõtmed: ovaal 40 x 30 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali juurde on kuulunud tekst: "Hat der Hoch-Edle Groszachthare Herr Wolmar Stackelberg Erbherr .... Ihre Konigl. Majest. und dere Cron Leutnand Mit seiner Geliebten Ehr und Tagensfamen Fraue Margaretha zu Ehren in der S: jacobi-Kirche Auff setzen lassen".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Oletatavasti on tegemist omaaegse kantsliukse päisdetailiga. Maalil kujutatud mees on tõenäoliselt kiriku patroon ja kantsli annetaja Wolmar Stackelberg.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane