Mälestise nimi Maal "Maastik", R.Uutma, 1936 (õli, lõuend)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 2007. a.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Richard Uutma
Mõõtmed: vm. 88,5 x 96,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali parempoolses alumises nurgas on pintselkirjas signatuur: "R. Uutman 38". Pildi alla kinnitatud vaskplaadil on annetustekst: "Rakvere Gümnaasiumile R. Ühend. Gümn. vil! kogu 1938.".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Richard Uutmaa (1905–1977) omandas kunstihariduse Tartus Kõrgemas Kunstikoolis "Pallas". Tema vabalooming on läbi aastakümnete olnud seotud eelkõige tundlikele värvikooskõladele üles ehitatud Eestimaa maastikega, milles väga olulised on nii mereteema kui ka rannaolustiku kajastamine.