Mälestise nimi Kroonlühter kahe peaga kulliga, kaheksa tulega, 1750 (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Muinsuskaitse all alates 1973. aastast – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 937

(Kirjelduse koostas Sirje Simson 2000. aastal.)

Dateering: annetatud 1750.a.
Mõõtmed: Ø ca 85 cm, alumise rea haara pikkus ca 42 cm, alumise rea rasvataldriku Ø ca 17 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Muna alumises osas graveeritud annetustekst: CATHARINA VON GOSSELLER WITWE VON KARKETTELL 1750.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kohati oksüdeerumisjälgi; kotkal puhastuspasta jäljed.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pikihoones idapoolne, 1750. aastal annetatud kaherealine kroonlühter – kummaski reas kaheksa haara, millest algseid alles 4 haara all ja 4 haara üleval. Puuduvad haarad 1990. aastate alguses juurdevalatud. Haararidade vahel ja ülevalpool ülemist haararida ? 8 iludetaili (enamik juurdevalatud). Haarade keskosas plastiline stiliseeritud akantusmotiiv, mida täiendab kaks sakmelist kaart, haaralõpetus kaarduv, kinnitus tüvisele kiilsüsteemiga. Balusterja tüvisega kroonlühter tipneb kahepäise kotkaga, muna (Ø ca 25 cm) lõppeb balustrikujulise treitud kahe paisutusega nupuga. Küünlapiibud balustrikujulised, rasvataldrikud kausjad, profileeritud.Kroonlühter on seadistatud elektrile (juhtmed haarade külge kinnitatud traadiga).