Mälestise nimi Kroonlühter kahekümne nelja tulega, 19.saj. lõpp (metall)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: metall.
Tehnika: kullatud osaliselt.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: Ø ca 125 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Oksüdeerunud ja patineerunud; uuretes puhastuspasta jäljed. Vaid ülakroonil ja tüvisel osaliselt jälgi kullatisest.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kooriruumis paiknev juugendisugemetega eklektiline ümara haaraläbilõikega kroonlühter. Põhitüvis tipneb akantuslehtedega ääristatud krooniga. Viis haara lahkneb põhitüvise ümbert (haaralõpetused keerduva akantusmotiiviga) kolmeks alumiseks pikemaks haaraks (kaunistuseks akantusleht) ning nende kohal ülespainduvaks lühemaks haaraks. Haarade hargnemiskoht omakorda toetub kaarjale tugihaarale, mis suundub allapoole ja lõpetuses siseneb akantuslehtedest moodustuvasse “lehtrisse”, mille kanna külge kinnitub alaspidi kooniline akantusdekooriga nupp. Haarakimpude vahel on 5 ühetulelist, lõpetuses samuti akantuslehega liituvat haara. Küünlapiibud krateerikujulised, rasvataldrikud kettalaadsed (osa pole algsed). Kroonlühter on seadistatud elektrile (juhtmed haarade külge kinnitatud traadiga).