Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, 19/20.saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

(Kirjelduse koostas Sirje Simson 2000. aastal.)

Tehnika: graveeritud, trugitud, valatud.
Dateering: 19/20.saj.
Mõõtmed: kõrgus max 32 cm, seinaplaadi Ø 19, 5 cm, haara pikkus ca 21 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Messingist valatud (haarad, rist) ja trugitud 3-haaraline seinalühter, analoogne lühtritega reg. nr. 17110, 17112, 17113. Ümmarguse põhiplaaniga kinnitusplaadi ülaservaga liitub lihtsa vormiga rist, mille ühendus plaadiga moodustab lameda ristijalami, mis kinnitusplaadi allservas jätkub. Haarad S-tähe kujulised, otsast lameda paisutusega. Küünlapiibud vormilt kellkrateeri kujulised. Seinaplaadi ülaserva graveeritud: Ambla Maarja Kogudus. Graveering on 1990. aastate algusest, samast ajast ka lühter elektrile seadistatud (juhtmed haarade külge kinnitatud traadiga).
Tegemist on 19. sajandi lõpupoolel – 20. sajandi alguskümnendil Eesti kirikuis kõige enam levinud seinalühtritüübiga.