Mälestise nimi Laualühter kahe tulega, 19/20.saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

(Kirjelduse koostas Sirje Simson 2000. aastal.)

Tehnika: kullatud, trugitud, valatud.
Dateering: 19/20.saj.
Mõõtmed: kõrgus 28 cm, laius 21 cm, jalami Ø 13 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kullatis osaliselt kulunud; kohati oksüdeerumisjälgi.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Omapärase vormiga, kullatud messingist valatud ja trugitud laualühter kahele küünlale. Ümmargusest lamedast profileeritud jalamist üleskerkiva balusterja teraviku külgedele kinnitub keskelt kõrgeks painutatud ja tipus spiraali keeratud, ca 0,8 cm läbimõõtu torust haaraosa, mis kummastki otsast lõpeb kaarja paindega. Otste paindekaarele kinnituvad küünlapiibud on krateerikujulised ning kumerduva rasvataldrikuga.
Olemas on ka teine samasugune lühter.