Mälestise nimi Tornikell, Moskva töö, 1873 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: P. Finljandski tehas, Moskva
Mõõtmed: kõrgus ca 105 cm, löögiringi Ø ca 100 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Korpuse ülemisel kolmandikul valutekst annetuse kohta: КOЛOKOЛ CEЙ ПOЖAЛOBAHЪ EГO BEЛИЧECTBOMЪ ГOCУДAPEMЪЪ ИMПEPATOPOMЪ AЛEKCAHДPOMЪ HИKOЛAEВИЧEMЪ ЭCTЛЯНДCKOЙ ГУБEPНИИ APУKЮЛACKAГO ПPABOCЛABHAГO…
Allservas valutekst: B 1873 ГOДУ ЛИTЪ B ЗABOДЪ MOCKOBCKAГO KУПЦA П.Д. ФИHЛЯHДCKAГO B MOCKBЪ.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lääneeeskoja põrandal paiknev tornikell, mis pärineb Harjumaalt Aruküla õigeusu kirikust ja on valatud Moskvas P. Finljandski tehases. Tekstivööndist ülevalpool 4 valatud keerubit. Tekstivööndist allpool ca 14 cm laiune põiminguga ornamendivöönd, millel ca 33 cm kõrge Vana Testamendi Kolmainsust kujutav (1. Mo. 18, 1 – 15) ovaalne valumedaljon. Teisel küljel kolm valuovaali näitusemedalite kujutisega. Krooniga liitub poltidega kinnituv rauast riputuskonstruktsioon.