Mälestise nimi Krutsifiks, Fr.Hoppenstätt, 1648 (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Krutsifiks koos võidukaare talaga on iseloomulik näide barokiajastu tunnustatud puunikerdaja Franz Hoppenstätti loomingust. Moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse alla võetud 1980. aastail.

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia.
Autor, valmistamise koht: Franz Hoppenstätt
Mõõtmed: -
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Võidukaare talale on 19. saj. lõpus valge värviga kirjutatud: Anno 1881 wurde Thurm der Kirche von dem Kirchenspiele erbaut, und anno 1882 das innere der Kirche renoviert. Anno 1771 im Juli ist diese Kirche von den gesamten Kirchspiels Eingeffarreten renoviert worden. Anno 1648 im Augusto hat der wol. Edlervester und manhafter, Herr Bogislaus Rose wolbedinter stathalter auf cappurgen und Jamb Erbgesessen zu St Johan in Jerwen dieses Verfestigen Lassen.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiks koos talaga moodustab allesjäänud osa koori pikihoonest eraldanud võrestikust-seinast.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.