Mälestise nimi Roseni epitaaf, A. Michaelson, 1654 (puit,polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Epitaaf.

Mälestise tunnus

Varabarokse pahkmikornamendi silmapaistvale meistrile A. Michaelsonile kindlalt atribueeritavatest töödest ainuke säilinud töö. Väga kõrgel kunstilisel tasemel. Moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse all alates 01.08.1973.a.

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Andreas Michaelson, Tallinna meister
Mõõtmed: -
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Predellal kiri: Der Herr Stadthalter Bogislaus Rosen hat dass Epitaphium machen lassen und der Herr ManRichter Hans Hinrich Rosen hat es AO 1760 an die Kirche gegeben und ist Renoviert worden.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Paljudel kujudel kehaosi puudu.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarisein valmistati algselt Bogislaus Roseni ja tema naise epitaafina ühte Tallinna kirikusse (tõenäoliselt Oleviste kirikusse), alates 1760. aastast kasutatakse Järva-Jaani kiriku altariseinana. Altariseinaks muutmisel lisati epitaafile trooniv päike.
Restaureeritud 1991 (AS KAR-Grupp).
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.