Mälestise nimi Kantsel, Fr. Hoppenstätt, 1648 (puit, polükroomia)

Mälestise tunnus

Varabarokse pahkmikornamendi silmapaistva meistri F. Hoppenstätti üks väheseid säilinud töid. Väga kõrgel kunstilisel tasemel. Moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse all alates 01.08.1973.a.

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Franz Hoppenstätt, Tallinna meister.
Dateering: 1648
Mõõtmed: Figuuride kõrgused: Johannes 50 cm, Luukas 50 cm, Ristija Johannes 51,5 cm, Kristus 50 cm, Markus 51 cm, Matteus 50 cm; jalami Moosese figuur 89 cm..
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Luukase härjal puudub parem sarv; Johannesel puudub parem käsi ja parema jala suur varvas, tema kotkal puuduvad pea ja tiib; Ristija Johannesel puudub parem käsi alates õlavarrest vasak käsi alates küünarnukist ning vasaku jala suur varvas; Kristusel puud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Konserveeritud 1996.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.