Mälestise nimi Kantsel. L.Heismann, 1645 (puit, polükroomia)

Mälestise tunnus

Kantsel on näide renessansi ja baroki siirdestiili viljelenud tisleri ja puunikerdaja L. Heissmanni loomingust. Moodustab osa kirikuinterjööri tervikust.

Muinsuskaitse all alates aastast 1982

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tisler ja puunikerdaja L. Heissmanni looming
Dateering: annet. 1654
Mõõtmed: figuurid vasakult alates 1) ca 46 cm, 2) 53 cm, 3) Kristus 55 cm, 4) 55 cm, 5) Paulus 54 cm, 6) 54 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Issand, tee lahti mu huuled, siis peab mu sinu kiitust kuulutama 1,5 11,1. Kõlaräästal: Jeesus ütles neile / Kas teie seda kõik olete mõistnud? / Nemad ütlesid temale: „jah, Issand“
Mat. 13,15.
Uksel: Diese Kantsel ist Ao 1751 von dem Hochwohlgebor Hr. Hackenrischter Adam Friedrich von Knorring und 1855 von dem Hr. Rittmeister I. Von Knorring renoviert worden.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kantsel on näide renessansi ja baroki siirdestiili viljelenud tisleri ja puunikerdaja L. Heissmanni loomingust.
Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane