Mälestise nimi Küünlajalg kolmel käppjalal, Th. Pfüfer, 19/20. saj. (segametall)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kujundusega kirikuvalgusti historistismiajast 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest.

Pseudogootilik üleni kullatud altariküünlajalg kolmel käppjalal

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 189

Tehnika: valatud, graveeritud, monteeritud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö (Th. Prüfer), Berliin, Saksamaa
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus (orata) 43 cm, jalami Ø max ca 17, 5 cm, koos jalaga ca 19, 5 cm; küünlapesa Ø max 11, 8 cm, min. 10, 3 – 10, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): Jalami põhja all süvistatult: Th. Prüfer. Berlin. Mod: 399. Jalami all: Th. Prüfer. Berlin Mod. 151
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Jalamil kriimustusi, kullatis kulunud pungistel ja eriti küünlapesas, kus ka oksüdeerumisjälgi.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kujundus pseudogooti stiilis. Aluselt ümmargune jalam toetub kolmele käppjalale; jalami välisservas lehevöönd; jalam kerkib tüviseks kuuetahulisena. Silinderjas gootipärase valudekooriga (väänel ristikulehemotiiviga) tüvis on liigendatud kahe siledapinnalise võrdses mõõdus pungisega. Kumerapõhjaline küünlapesa on kuuetahuline, ülaservas ažuurne stiliseeritud liiliamotiiv; profiilliistust allpool graveeritud ristikulehedekoori riba. Küünlajalg tipneb ca 5, 5 cm pikkuse koonilise oraga.
Paarik reg. nr. 1720