Mälestise nimi Tornikell (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Materjal: pronks, raud.
Tehnika: valatud.
Dateering: 19.saj. lõpp
Mõõtmed: h 76 cm, Ø 83 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): All servas kaarjad tükid ära. Kella servast tuleb suur mõra ülesse ja enne reljeefseid triipe keerab külje peale.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikell on valatud pronksist, tila rauast. Tila on roostes. Kell on kinnitatud kiigele, kuid lüüakse tilast. Kella kinnitus kiigele on samuti roostes. Kell avaneb ava suunas järsult, äär kumerdub sissepoole. Kell on kaunistatud reljeefsete triipudega. Üleval kaks korda kolm reljeefset triipu, mille vahel on arusaamatud märgid ning numbrid 20 : 34. All kaunistavad löögiringi kolm reljeefset triipu. Päris alumises ääres üks reljeefne triip.
Asub lääne-eeskojas.
Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane