Mälestise nimi Küünlajalg, 1764 (messing)

Mälestise tunnus

Küünlajalg on näide 18. saj. kirikuvalgustist. Esemele lisab hinnalisust teostuse meisterlikkus. Mälestis moodustab osa kirikuriistade tervikust.

Muinsuskaitse alla võetud 1980. aastail.

Tehnika: graveeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Alumisel rasvataldrikul tekst: KRAEMER Anno 1764
Dateering: Annet. 1764.a.
Mõõtmed: h: 26 cm
läbimõõt: 19,2 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Barokse vormiga küünlajala tüvese moodustab keerdsammas. Ülaosas liitub tüvesega väikese süvisega ja kumeralt allapoole kaarduva servaga rasvataldrik; küünlapesa jääb tüvese sisse. Tüvese allosas on suurem, profileeritud rasvataldrik. Kabi on ümmargune, ülaosas lopsakalt kumer, allosas madala rihvatud servaga. Kabja kumerale osale on graveeritud keerdudest koosnev taimornament.
Kuulub komplekti teise samasuguse küünlajalaga (reg. nr. 17260).
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.